Quantcast
Are you the publisher? Claim or contact us about this channel


Embed this content in your HTML

Search

Report adult content:

click to rate:

Account: (login)

More Channels


Showcase


Channel CatalogChannel Description:

Ocensuerade nyheter
  0 0

  Efter en orolig helg med många bilbränder var söndagskvällen och natten lugn i jämförelse. Polisen grep ändå en 17-årig kille misstänkt för att ha förberett sig för att tända eld på en bil bakom Galaxen på Bandstolsvägen i Valsätra.

  brand

  – När vi griper honom stinker han av bensin och har en molotovcocktail vid sig. Han grips och förs in till stationen, säger Christer Nordström vid Uppsalapolisen.

  Enligt Christer Nordström så greps pojken efter att polisen fått signalement av vittnen som stämde in på den misstänkte gärningsmannen.

  Eftersom pojken var under 18 år behövde en advokat vara närvarande för att ett ordentligt förhör skulle kunna hållas, enligt Christer Nordström. Men någon advokat kunde inte komma till polishuset den tiden på dygnet. Det resulterade i att åklagaren tvingades häva gripandet.

  – Det är ett dilemma att regelverket är på det här sättet. Man behöver höra en sådan här person mer ingående för att ha en bättre chans att utreda brottet. Vi måste prioritera utredningar där vi har folk frihetsberövade. När någon släpps fri som i det här fallet, faller prioriteringen, säger Christer Nordström.

  Christer Nordström menar att polisen är frustrerad över att den byråkratiska processen sätter krokben för utredningsarbetet.

  – Samhället har förändrats, och det måste ske en översyn av lagstiftning på unga lagöverträdare som är misstänkta för den här typen av brott, säger Christer Nordström.

  Källa: svt.se


  0 0

  Fem personer dömdes till fängelse och skadestånd för att ha smugglat omkring 150 personer till Finland. Tre ”nysvenskar” dömdes tillsammans med två andra personer till fängelse och skadestånd. Smugglarna tjänade runt 2,5 miljoner svenska kronor efter omkring åtta veckor.

  Ismail Abed (45 år, nysvensk), Marwan Khudhair (22 år, nysvensk) och Burkan Khudhair (25 år, nysvensk) dömdes tillsammans med Mostafa Afes och Jubran Hamad till fängelse och skadestånd i Finland för människosmuggling.

  Ismail Abed, Marwan Khudhair och Burkan KhudhairBild: Facebook. Bildredigering: SVEABUNKERN

  Den 1:a juli 2016 dömdes fem personer till fängelsestraff och skadestånd för människosmuggling.

  Omkring 150 personer har smugglats in till Finland via bil från Haparanda till Torneå, passagerarfärjor via Åbo och reguljära flyg direkt till Helsingfors.

  Sveriges Radio (7:e juli 2016):

  En man och hans två söner från Sandviken har dömts i vad som kan vara Finlands största människosmugglingshärva någonsin. Flyktingar från Irak gömdes i en lägenhet i Gävle innan de smugglades vidare till Finland.

  Flyktingarna har fått betala stora summor pengar till sina smugglare. Totalt ska smugglarna ha tjänat runt 2,5 miljoner svenska kronor på drygt åtta veckor.

  På grund av att eXponerat legat nere och att domen lämnats ut sent till redaktionen gör att denna publicering kom ut långt efter.

  Burkan heter ”Burkan Alsamraee” och Marwan heter ”Marwan Alsamarai” på Facebook.

  Burkan med två mussarBurkan med två integrerade ”svenska män”. Bild: Facebook/Privat.

  Domen går att ladda ner och läsa (på finska) genom denna länk: https://minfil.org/cca1oab8b5/Tuomio_R_16_2063.pdf

  Egentliga Finlands tingsrätt dömde:

  • Ismail Khodeir Abed, 710104, Sandviken, för människosmuggling.
  • Straff: Fem års fängelse.
  • Marwan Ismael Khudhair Khudhair, 940310, Sandviken, för människosmuggling.
  • Straff: Tre års fängelse.
  • Burkan Ismael Khudhair Khudhair, 910107, Sandviken, för människosmuggling.
  • Straff: Villkorlig dom på ett år och elva månader.
  • Mostafa Afes, 920711, för människosmuggling.
  • Straff: Tre års fängelse.
  • Hamad Jubran, 910101, för männsikosmuggling.
  • Straff: Ett år och sex månaders fängelse.
  • Skadestånd: Alla fem ska betala nära 80 000 euro i brottsnytta till finska staten.
  • Mål nr: R 16/2063

  0 0

  Berinkindi

  Claver Berinkindi dömdes i tingsrätten till livstids fängelse för folkmord i Rwanda 1994. Men hans försvarsadvokat tycker inte att hon tjänat tillräckligt på fallet ännu och överklagar till hovrätten.

  Stockholms tingsrätt fann den i dag 61-årige svensk-rwandiern skyldig till delaktighet i mord på tusentals människor i prefekturen Butare i södra Rwanda. Enligt åklagarsidans över 50 vittnen var han en lokal ledare som både anförde mördarhopar och deltog i dödandet när folkgruppen tutsi skulle utplånas.

  Från måndagen prövas fallet i Svea hovrätt. Hovrätten kommer, liksom Stockholms tingsrätt gjorde, åka till Rwanda för att syna brottsplatserna.

  Berinkindi förnekar brott. Hans advokat Hanna Lindblom har nya vittnen och ifrågasätter utpekandet av hennes klient.

  Hur kan man grunda en fällande dom på så gamla vittnesiakttagelser när det inte finns något annat? säger Lindblom till TT.

  Rättegången lär pågå minst till december. Dom väntas nästa år.

  Berinkindi är den andre som fällts i Sverige för folkmordet i Rwanda. Den förste var Stanislas Mbanenande, som även han fick livstids fängelse i en dom 2013. Deras fall har tagits upp i Sverige eftersom de har blivit svenska medborgare.

  Sammanlagt miste uppskattningsvis 800 000 människor livet i folkmordet.


  0 0

  polisutbildningen

  Ett flertal norrländska politiker har skrivit brev till regeringen, där de kräver fler poliser till Norrlands inland, som i stort sett lämnats åt sitt öde av lagens långa arm.

  Kommunpolitiker från 18 norrländska kommuner har skrivit under brevet till inrikesministern och justitieministern. Kravet är att det glesbefolkade Norrlands inland måste värderas lika som mer tätbefolkade områden.

  De nuvarande förhållandena är oacceptabla. Vi vill att vi ska kunna värderas lika som stad eller kustbygd, med genomtänkta beslut och framförallt åtgärder. Annars står rättsäkerheten på spel i hela inlandet, säger Göran Bergström, socialdemokratiskt kommunalråd i Strömsunds kommun och tidigare polischef i kommunen.

  I grund och botten är det så att alla kommunpolitiker i inlandet har en känsla av att den nya polisreformen har inte blivit som man har tänkt sig. Tanken var ju god, att komma närmare medborgarna, men vi upplever att det har varit tvärtom.

  Varje sund medborgare vill väl ha en någorlunda rättsordning. Är det så att det är skottlossning, då vill man väl att polisen ska komma och det i tid.

  Det är därför som alla kommunalråd i Norrland säger att ”enough is enough”. Nu vill vi se verkstad, för det är slutlekt nu.

  Ja du Göran, det är en önskan som delas av många svenskar, även av de som bor i områden av landet som du tror polisen har någon som helst kontroll över.

  Källa: SR, SVT


  0 0

  Polisen_gevalia_kaffe_invandrargang_stenkastare

  Dan ”Tafsa inte” Eliasson lyckas bra med att köra myndighet efter myndighet i botten. Den svenska statsmakten har aldrig fungerat så dåligt, och alltfler poliser tar bladet från munnen eller säger upp sig för att de inte orkar längre.

  Christer Nordström är en veteran inom polisen. Han har varit i kåren i 47 år, och arbetar för tillfället som presstalesperson inom Uppsalapolisen.

  Jag är så jävla förbannad. Vi hinner inte med det vi ska göra helt enkelt. Man pratar fint inom polisen om att ”vara nära medborgarna”, men det du – det är helt omöjligt och är bara att glömma med tanke på hur det ser ut nu.

  Vi kan inte göra vårt jobb. Arbetsbelastningen är totalt åt skogen, säger han.

  Det är så jävla illa just nu. Jag har aldrig varit med om maken under mina 47 år hos polisen.

  Bland annat riktar presstalespersonen skarp kritik mot den omorganisation som polisen nyligen gått igenom, där 21 distrikt blev ett.

  Det ledningen inte fattar är att det finns skillnader mellan distrikten. I vilka problem som föreligger och hur man ska ta sig an dem. Som det ser ut nu så är allt centralt styrt, vilket medför otroliga omvägar för samtliga.

  Hur menar du?

  Allt ska analyseras och gås igenom. Det är inte klart vilka som ska göra vad och det som är klart fungerar inte. För i slutändan så finns det helt enkelt inga som kan utföra det som sägs ska göras.

  Enligt Christer Nordström handlar det om felprioriteringar.

  Utryckning ska ha högsta prioritet. Det har det inte idag. Sen finns det tendenser till att man hellre lägger ner än utreder.

  Det är en följetong i media det här. På den senaste tiden har massa politiker och poliser varit ute och larmat, men ingen gör ju något! Politikerna utlovar pengar, vilket är bra. Men det politikerna inte förstår är att polismyndigheten för tillfället är rutten i grunden. Om media visste om vad som pågår inom myndigheten just nu skulle ni ramla av stolen.

  Det är vi som drabbas, och ingen tar våra signaler på allvar. Ledningen bara nonchalerar saker. Ta trafikpoliserna till exempel. Där har man gjort nedskärningar, och man kan inte tro att alla polisen kan stoppa fordon och kunna göra en flygande trafikkontroll. Många har ingen aning om vad man ska leta efter på en flera ton tung lastbil. Det vet trafikpolisen. Men nu har vi inga sådana.

  Just nu pågår en rekrytering av poliser till de mest utsatta områdena i Stockholms län, totalt rör det sig om 160 tjänster till Södertälje, Botkyrka och Rinkeby i Stockholm. I Malmö har lokalpolisen begärt en fördubbling av antalet poliser som jobbar, från tio till 20, i de två mest brottsdrabbade stadsdelarna. Och i Göteborg är omfördelningen av poliser ännu inte klar. Polisen där har dock, precis som i flera andra polisdistrikt, redan satsat på ökad närvaro i utsatta områden.

  Men trots fler poliser ökar inte tryggheten enligt Victor som bor i Biskopsgården, en stadsdel som drabbats hårt av gängkriminella.

  Det är fler poliser, jag är tacksam över att de finns, men jag känner mig inte mer trygg. Inte någonstans, säger han.

  En annan uppgiven polise, Daniel Backlund, undrar på DN Debatt vad det är för poäng med att fånga tjuvar när domstolarna ändå inte vågar utdöma några ordentliga straff.

  Källa: SVT, SR


  0 0

  försäkringskassa

  En algerisk kvinna i Malmö som uppburit föräldrapenning, barnbidrag, underhållsstöd och bostadsbidrag under sju år bodde i verkligheten i Algeriet. Försäkringskassan kräver nu pengarna tillbaka.

  Det var när kvinnans barn inte dök upp till skolstarten på hösten 2014 som Försäkringskassan vaknade till. Efter utredning kom det fram att kvinnan hade flyttat tillbaka till Algeriet och levde där gott på svenska skattepengar, tillsammans med sin make som utvisades från Sverige 2003. Även barnen har mestadels befunnit sig i Algeriet.

  Eftersom mamman och barnen inte varit permanent bosatta i Sverige under perioden har de inte rätt till bidrag och ska därför betala tillbaka 1,7 miljoner kronor.

  Källa: Sydsvenskan


  0 0

  dan-eliasson-kod-291

  Polisen lägger 25% av sin tid på invandrarrelaterade brott, s.k. Kod 291. Man utreder dessutom bara 25% av anmälda brott. Total klaras endast 7,4% av alla anmälda brott upp.

  Svensk polis är till för att skydda de importerade rasifierade kroppar som ska ersätta oss vita rasistiska svenskar. Inte undra på att alla brott där invandrare är inblandade, som offer eller förövare, får prioritet över pågående våldtäkter eller andra brott mot svenskar.

  – Vid ett möte med alla mina medarbetare för en tid sedan diskuterade vi fall där medarbetare exempelvis varit på väg till pågående bostadsinbrott som man beordrats att omprioritera då man fått akut larm från asylboenden,  säger polisintendent Lars Serenander, som är chef för lokalpolisområdet, till polisen.se

  – När patrullen väl kommit fram och lyckats reda ut vad som hänt har det visat sig att inget allvarligt inträffat. På grund av språkförbistringar är det ibland helt enkelt svårt att göra rätt bedömningar.

  Lars Serenander säger att ”uppskattningsvis mellan 15-25 procent” av tiden för både ingripandeverksamheten och utredningsverksamheten går åt till att hantera frågor som har med asyl- och flyktingfrågor att göra.

  Polisen sovrar också hej vilt bland de brott de väljer att utreda – endast det brott där man nästan är garanterad att fånga gärningsmannen hamnar i statistiken. De övriga läggs ner innan målsäganden hunnit ut genom dörren på polisstationen.

  Under 2015 anmäldes 1 503 399 brott. Polisen handlade 751 835 av dessa anmälningarna och skrev av resten. Endast hälften av alla anmälda brott utreddes alltså. Knappast någon tröst för traumatiserade brottsoffer i vårt avlånga land.

  Några favoritförklaringar är ”brist på spaningsuppslag”, ”brott kan ej styrkas”, ”uppenbart att brottet ej kan utredas.” Det har rapporterats att brottsanmälningar lagts ner även när anmälaren kunnat identifiera förövaren!

  Men inte nog med det. Av dessa 50% utreddes bara ytterligare 50%, 381 186 brott, eller 25% av de ursprungligen anmälda!

  Istället gör polisen gärna trafikkontroller där man direkt kan bötfälla gärningsmännen och ”samla pinnar”, d.v.s. registrera en förseelse som löst och avslutad i statistiken.

  När det kommer till summan av kardemumman då? Jodå, polisen löser faktiskt fortfarande några brott emellan korvgrillning och kaffeservering. 111 670 stycken. Eller 7,4% av de totala anmälningarna under 2015. I denna siffra ingår de lättlösta trafikförseelserna. Men ändå snyggar polisen till sina siffror genom att räkna varje stulet föremål som ett separat brott när brottslingen tas fast!

  82 066 av dessa uppklarade brott, 5,46% av totala anmälningar, gick till domstol. Alla dessa ledde inte till fällande domar.

  Just nu säger tre poliser om dagen upp sig, och kommer så småningom delvis att ersättas med lågbegåvade, inkvoterade, genushjärntvättade importer. Först då är polischefen Dan Eliasson nöjd.

  Skriv under petitionen Avgå, Dan Eliasson! här.

  Källa: Dagens juridik, Cornucopia


  0 0

  trad_pengar_vaxer_träd_

  På ett diskussionsforum på Facebook söker skrupelfria asylprofitörer socionomer som är villiga att sälja sin namnteckning för 70.000 kr så att de kan starta ett HVB-hem.

  Statens kaka är bara liten när det gäller svenskar. För importerade asylparasiter finns det hur mycket pengar som helst. Och den bottenlösa plånboken är det många som vill stoppa fingrarna i.

  Asylprofitörer drar sig inte för att öppet på Facebook söka efter människor som vill skriva under papper mot betalning för att få in snabeln i den statliga honungsburken.

  För att starta ett HVB-hem krävs att en utbildad psykolog, socionom eller beteendevetare med minst 180 högskolepoäng skriver under ansökningshandlingarna. Denne ska sedan vara föreståndare och ansvarig för boendet, men samvetslösa företagare köper gärna en namnteckning utan att personen behöver sätta en fot på asylhotellet.

  – Jag har själv fått frågan om jag inte kunde stå på pappret när företaget jag jobbade för skulle göra en tillståndsansökan, berättar socionomen ”Petra”.

  När Petra sa att hon inte kunde eftersom hon redan var föreståndare för ett hem fick hon svaret att det inte spelade någon roll, hennes namn behövdes bara för att de skulle få igenom ansökan.

  Bilden bekräftas av ”Stina” som också är utbildad socionom. Även hon vill vara anonym.

  – De vet ju att det finns socionomer som tjänar dåligt och då är det ju en jätteförtjänst att få 40.000 och uppåt, säger hon.

  Enligt ”Petra” sker detta inte bara på de mindre företagen, utan även på de större och mer etablerade företagen.

  – Det går till på lite olika sätt. På de större företagen sköter de det snyggare, de erbjuder inte pengar utan bygger upp ett förtroende med en chef som redan arbetar i företaget och ber sedan den chefen att stå på fler ansökningar, säger hon.

  Källa: SVT


  0 0

  En 19-åring man från Afghanistan som misstänks för tre våldtäkter dömdes idag för busskapningen på Ölandsbron i november 2015. Han dömdes även för skadegörelse, våldsamt motstånd och narkotikabrott.

  Den ”19-åriga” Hamid Sha Zaman (medborgare i Afghanistan och tolkbehov på dari) som misstänks för tre våldtäkter i Kalmar dömdes idag för framkallande av fara för annan, skadegörelse, våldsamt motstånd och narkotikabrott.

  hamid-sha-zamanHamid Sha Zaman. Bild: Facebook. Bildredigering: SVEA BUNKERN

  Den 13:e november 2015 hamnade Hamid i bråk på en buss efter att han blev svartsjuk på en medpassagerarna eftersom en av dem hade börjat prata med hans kvinnliga sällskap.

  Bussen befann sig då på Ölandsbron när bråket uppstod.

  Hamid blev arg, tog sig fram till busschauffören, slet tag i ratten för att försöka få bussen att köra mot räcket och ner i vattnet.

  SVT:

  Busschauffören lyckades bromsa bussen och en medpassagerare skyndade sig fram och slet tag i 19-åringen. Han kastade sig då mot bussens framruta och slog sig själv blodig.

  Till slut var det fyra busspassagerare som höll fast 19-åringen. SVT Nyheter Småland har pratat med en av dem.

  – Jag gjorde vad som krävdes. Det var en tråkig händelse, säger Kalmarbon Ali.

  eXponerat har tidigare skrivit och uppmärksammat om att Hamid tidigare blivit häktad misstänkt för våldtäkter. SVT skriver att Hamid i nuläget är misstänkt för totalt ”tre stycken” våldtäkter i Kalmar.

  SVT:

  SVT Nyheter Småland kan avslöja att den 19-årige man som sitter häktad misstänkt för våldtäkt i Kalmar – och på tisdagen får sin dom för busskapningen på Ölandsbron förra året – har varit misstänkt för våldtäkt vid ytterligare två tillfällen.

  Domen om ”busskapningen” (etc.) går att ladda ner och läsa genom denna länk: https://minfil.org/t6O2o2beb4/Kalmar_TR_B_3622-15_Dom_2016-09-27.pdf

  Kalmar tingsrätt dömde:

  • Hamid Sha Zaman, 970515, Kalmar, medborgare i Afghanistan, för framkallande av fara för annan, skadegörelse, våldsamt motstånd och narkotikabrott.
  • Straff: Villkorlig dom och dagsböter på 3 000 kr. Han ska även betala 6 200 kr till busschauffören och 7 929 kr till bussbolaget ”Nobina Sverige AB”.
  • Mål nr: B 3622-15

  0 0

  Den tidigare dömde Ragheed från Irak dömdes till fängelse för hot mot tjänsteman på Socialtjänsten i Härnösand.

  Den 40-åriga Ragheed Kamil Rahim från Irak dömdes i tisdags för hot mot tjänsteman. Enligt domen hotade han sin kvinnliga handläggare genom sin tolk.

  Orsaken var att han fick besked om att hans bidrag (försörjningsstöd) kommer först dagen efter.

  ragheed-kamil-rahim
  Ragheed Rahim. Bild: Facebook. Bildredigering: SVEA BUNKERN

  Den 28:e oktober 2015 var Ragheed förbi Socialtjänsten i Härnösand för att ta reda på när han får sitt bidrag. När han fick svar via tolk om att  han skulle få bidrag först nästa dag blev han upprörd och aggressiv.

  En tolk som var närvarande fick frågan av honom om han skulle behöva misshandla den kvinnliga handläggaren och våldta henne genom att föra upp en stång i hennes underliv.

  Allehanda:

  En man hemmahörande i Härnösand döms av Ångermanlands tingsrätt till en månads fängelse efter att ha hotat sin handläggare på socialtjänsten. Hoten ska ha framförts genom tolk. 

  Den åtalade finns sedan tidigare i belastningsregistret – bland annat för stöld, misshandel och ofredande.

  Från domen:

  Tony ******** och ******** Ali Mohammed har berättat att Ragheed Rahim blev upprörd och aggressiv när han fick beskedet, vilket gjorde dem förvånade. Ragheed Rahim vände sig för att gå, men eftersom klockan var efter 16:00 var dörren låst, och Tony ******** bad därför ******** Ali Mohammed hjälpa Ragheed Rahim med dörren.

  ******** Ali Mohammed har uppgett att Ragheed Rahim då sade några kvinnokränkande ord, och sedan att han skulle köra upp en stång i Christine ********s underliv. Ragheed Rahim undrade också om han måste slå sin handläggare som han tidigare gjort med sin sjuksköterska.

  ******** Ali Mohammed uppfattade uttalandena som hot mot Christine ********. Tony ******** har uppgett att han uppfattade att Ragheed Rahim sa något väldigt upprört när han gick ut, och bad därför ******** Ali Mohammed översätta exakt vad han sa.

  Han minns inte hela ordalydelsen men reagerade på att Ragheed Rahim skulle ha undrat om han behövde slå någon som han gjorde med sköterskan, och att han skulle föra upp en järnstång i underlivet på sin handläggare.

  Christine ******** har uppgett att Tony ******* och ******** Ali Mohammed berättat för henne att Ragheed Rahim uttalat hot mot henne som handläggare, att han skulle slå eller misshandla henne som han tidigare slagit en sjuksköterska och att han skulle föra upp en stång i hennes underliv.

  Domen går att ladda ner och läsa genom denna länk: https://minfil.org/q7b9pabdbb/_ngermanlands_TR_B_445-16_Dom_2016-10-11.pdf

  Ångermanlands tingsrätt dömde:

  • Ragheed Kamil Rahim, 760726, Härnösand, medborgare i Irak, för hot mot tjänsteman.
  • Straff: En månads fängelse. Han ska även betala 800 kr till brottsofferfonden.
  • Mål nr: B 445-16